Lokale

Stopp i vekstrytmen hos lam

Flere bønder i Rogaland opplever at tilveksten stagnerer hos lam på hjemmebeite ved utgangen av juli, uten entydige og gode forklaringer på hvorfor dette skjer.

Les mer ›

Fôrkvalitet og gjødsling

Kjemiske analyser av fôret kan gi oss verdfull informasjon om næringsverdien i fôret, men det kan også brukes til å evaluere hvordan plantenes næringstilgang har vært.

Les mer ›

Beite til sau og storfe 2012-2015

Dette har vore eit samarbeidsprosjekt mellom NLR Dalane og NLR Rogaland.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling i gras før 1. slått 2016

Utvikling av Fem før første slått i 2016 synte same tendens som tidlegare år, der vi har sett at timoteidominert eng hausta ved 500 døgngrader har hatt om lag 0,95 Fem/kg Ts.

Les mer ›

Skiftebeiting

Med jamnleg avpussing, tilstrekkeleg med skifte og om lag 15 cm beitehøgde på graset er skiftebeiting ein intensiv beitemetode som gir høgt beiteopptak.

Les mer ›

Beite til sau og storfe

Prosjektrapport 2012-2015

Les mer ›

God graskvalitet med fire slåttar av raigras

«Begynnande skyting» er eit betre begrep for timotei enn for raigras. For raigras kan teljing av leddknutar vera eit betre mål.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling i haustbeite på fulldyrka jord

Førebels resultat viser at det er liten skilnad i protein- og næringsinnhald når ein samanliknar gjødsla og ugjødsla beitegras, etter 2. slått på 1. og 2. års blandingseng.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling i gras 2016

9. mai starta vi prøvetaking av gras for NIR- analyse på 5 prøvestader for å følgje med utvikling av varmesummen på målestasjonane på Særheim og i Hjelmeland.

Les mer ›

Behov for Vitamin E til drektige søyer

På grunn av variabelt innhold av vitamin E i grovfôr kan det oppstå mangel på vitamin E, særlig hos drektige og lakterende søyer, når det ikke blir gitt tilskudd.

Les mer ›

Kløverrik eng - avling/fôrkvalitet/økonomi

Ein har undersøkt avling og fôrkvalitet i ung kløverrik eng ved ulik gjødsling, og laga fôrplanar med grovfôr frå dei ulike gjødslingane.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling i haustbeite på fulldyrka jord

Samanlikning av gjødsla og ugjødsla beitegras etter 2. slått av 1. og 2. års god blandingseng på god jord har gitt liten skilnad i protein og næringsinnhald.

Les mer ›

Kvalitetsutvikling i gras 2015

Utvikling av Fem før første slått i 2015 synte same tendens som tidlegare år.

Les mer ›

Fagsamlingar grovfor 2016

I samarbeid med lokale bondelag inviterer vi til fagsamlingar i vinter.

Les mer ›

Verdien av jord- og fôranalyser

I henhold til forskrift om gjødslingsplanlegging skal det tas representative jordprøver hvert 4.-8. år på all jord som garden disponerer.

Les mer ›

Fôr ammekua rett i vinter

Beitesesongen går mot slutten, og mange har tatt inn kyrne og avvent kalvene.

Les mer ›

Store grasavlinger - hvordan er kvaliteten

Flere grasprodusenter melder om rekordstore avlinger til førsteslått, men hvordan er kvaliteten på graset i år?

Les mer ›

Ensileringsmiddel eller ikkje

Rundballar - Ensileringsmiddel eller ikkje er eit sentralt spørsmål som vi truleg aldri vert ferdige med.

Les mer ›

Kobolt og kopar tilført gjennom gjødsling

Resultat frå to prøvefelt på Jæren og eitt prøvefelt på Haugalandet i 2014 har vist eit auka innhald av kobolt i beitegras som er gjødsla med Helgjødsel tilsett kopar og kobolt.

Les mer ›

Det enkle er ofte det beste

Godt grovfôr er den viktigaste faktoren for å lukkast med god økonomi i mjølk- og kjøtt produksjonen.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 Neste side