Regional fagsamling om grovfôr - Rogaland og Agder

28.06.2017 (Oppdatert: 09.10.2017)

Bli med på 2 dagers fagsamling innen grovfôr for deg og din ektefelle i Stavanger 24.-25. november.

Les hele programmet, og meld deg/dere på her.

Er du/dere melkeprodusenter og opptatt av godt grovfôr og opptatt av økonomien i produksjonen din, så er dette noe for deg. Dere treffer kollegaer med samme utfordringer, dere har med data for egen gård og dere utveksler erfaringer med tanke på å lære av hverandre.

Det vil bli fokus på avlingsnivå, kvalitet og grovfôrøkonomi. Dere bor på hotell med kurs og mat og betaler bare 2.000 kr for dette. Den eneste forutsetning er at dere må ha gjennomført beregninger på grovfôrkostnadene før dere kommer på møtet.

Meld dere på i dag. Det gjelder prinsippet Første mann til Mølla. Det er i alt 40 plasser for Rogaland og Agder. Vi ønsker å ha en fordeling på ca. halvparten i Rogaland og halvparten i Agder.

Beregning av grovfôrøkonomien

Når dere har meldt dere på, vil dere få oppfølging av så kontakt din NLR- eller Tine-rådgiver for beregning av grovfôrøkonomien. Så avtaler vi en tid for dette. Prisen for dette er 740 kr/time + ev. oppmøteavgift på 370 kr dersom vi reiser ut det dere. Det forventes å gå 4-6 timer på beregningene avhengig av hvor lett tilgang vi har på data. Denne beregning er nyttig og kan brukes som grunnlag for videre vurderinger som kjøp/leie areal, investeringer i maskinutstyr og en rekke andre tiltak.

Du kan i Norsk Landbruksrådgiving Rogaland kontakte en av følgende:

Anders Wæraas Aune anders.w.aune@nlr.no Særheim, tlf. 938 93 018.

Harald Hetland harald.hetland@nlr.no , Ølen, tlf. 416 32 774.

Fagsamlingen er en del av prosjektet Grovfôr 2020. Bidragsytere er Tine (prosjekteier), NLR, Yara, Felleskjøpet Agri, NIBIO, Mære landbruksskole, Felleskjøpet Rogaland Agder, Norgesfôr, Strand Unikorn, Fiskå Mølle, Addcon, Graminor, Agromiljø, Miljøkalk, Sparebank1-gruppen og Fylkesmannen. Matmerk har bevilget KIL-midler til prosjektet.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.